Brou de carn i verdures amb pasta integral
Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per un litre de brou:
- 1,5 Litres d’aigua
- Oli d’oliva
- 1/2 Carcassa de pollastre
- 1 Cuixa de gallina
- Retalls de vedella
- 1 Trosset de peu de porc
- 1 Ceba
- 1 Tomàquet
- 1 Os de porc
- 1 Os de vedella
- 1 Trosset de costella de porc
- 1/2 Porro
- 1 Grapat de cigrons cuits
- 2 Pastanagues
- 1/2 Nap
- 1/2 Xirivia
- 1/4 de Patata
- 1 Branqueta d’api amb les fulles
- 3 Grans d’all
- Sal
Per la pasta:
- 100 g d’espirals integrals tricolor
Elaboració
Del brou:
Netegem, pelem i trossegem les verdures a trossos petits, excepte els grans d’all, que els deixem pelats i sencers.
En una olla gran, hi posem l’oli d’oliva i daurem els ossos, retalls de carn (vedella, pollastre, gallina, peu de porc, costella de porc,…), entre 5 i 10 minuts aproximadament.
Hi afegim la ceba i les pastanagues trossejades i ho daurem uns 5 minuts. Incorporem la branca d’api trossejada i les fulles i ho daurem uns 5 minuts més. Hi posem el tomàquet trossejat amb el nap, xirivia, porro, patata,…tot a l’olla i ho deixem coure 5 minuts.
Retirem l’escuma que s’ha format a la superfície, ja que són proteïnes coagulades que podrien donar un gust ranci al brou de carn. Tapem l’olla i ho deixem coure a foc molt lent durant unes 3 hores. Ho deixem refredar.
Ho desengreixem : retirem la capa de greix que s’ha format a la superfície de l’olla. D’aquesta manera el brou de carn serà una mica més lleuger. Ho colem molt bé amb un colador xinès.
Per acabar el plat:
Quan el brou bull, hi posem el paquet de pasta integral i segons les instruccions del paquet, deixem coure uns 20 minuts, a foc baix.
Notes
El brou el vaig fer un dia abans.
Comparteix aquesta recepta: