Crema de carxofa amb shiitake saltejats
Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per la crema de carxofa:
- 4 o 5 Carxofes
- 1 Ceba petita
- Mig litre de brou de pollastre
- Oli d'oliva extra verge
- Sal i pebre negre mòlt
Pels bolets:
- 1 Pot de shiitake naturals de 170 g (pes escorregut)
Elaboració
De la crema de carxofa:
Treiem les fulles menys tendres de les carxofes, hi ens quedem només amb els cors. En una cassola amb una mica d'oli, hi sofregim la ceba tallada a la juliana. Quan estigui dauradeta, hi afegim els cors de carxofa tallats per la meitat, ho rectifiquem de sal i pebre, ho cobrim amb el brou de pollastre i ho deixem coure durant 20 minuts. A continuació, ho posem tot a la batedora elèctrica , juntament amb l'oli d'oliva, i ho triturem fins que quedi una crema fina i no massa líquida.
Dels bolets:
Obrim el pot de bolets i els escorrem bé. En una paella amb una mica d’oli, quan està ben calent, hi tirem els bolets amb una mica de sal i pebre i els saltegem uns 5 minuts.
Per emplatar:
En un plat una mica fondo, hi posem la crema de carxofa i per sobre els bolets, per acabar, hi tirem un raig d’oli d’oliva verge extra. Ja es pot servir el plat.
Comparteix aquesta recepta: