El flam de la iaia Montse
Categoria:
Tipus de plat: Flam
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dos litres i mig de llet sencera
- Una pell de llimona
- Una pell de taronja
- Una branca de canyella
- 200 grams de sucre
- Aigua
- Caramel líquid "Royal"
- Dotze ous sencers
Utensilis
Una safata metal·lica de 30 centinmetres de llarg per 20 d'ample i 12 d'alt
Una safata metal·lica fonda que hi càpiga la anterior
Tres papers de full de diari
Una safata plana de plàstic gran
Una cassola fonda metal·lica
Una batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, en una cassola metal·lica fonda fiquem: la llet, el sucre, la pell de llimona, la de la taronja i la branca de canyella, i deixem que arrenqui el bull.
Un cop a bullit, deixem que refredi i tot seguit trenquem els dotze ous i els hi afegim.
Seguidament, passem la batedora elèctrica i ho reservem tot retirant totes les pells.
Tot seguit, omplim tot el fons de la safata per fer el flam, amb el caramel líquid i seguidament, afegim la barreja per fer el flam.
En la safata més gran, fiquem els fulls de paper de diari i al damunt la safata amb la barreja per fer el flam.
Ho fiquem en el forn, i omplim la safata fins a tres quartes parts d'aigua, i fiquem a bany maria amb el forn a 180º, uns 50-60 minuts, fins que clavem un escuradents i surt net.
Deixem que refredi a temperatura ambient, i tot seguit ho desmotllem en la safata plana de plàstic i ja tenim el flam per tallar en talls d'un dit de gruix aproximadament, i ja els podrem servir a taula amb un rajolí de caramel pel damunt.
Notes
Aquest flam, ens el feia la meva àvia montserrat els dies de festa i no cal dir que tota la canalla feiem festa major.
Comparteix aquesta recepta: