Perdiu de caça estofada amb farcellets de col farcits de carn picada
Ingredients
- Mitja perdiu de caça
- 1 Ceba
- 4 Dents d'all
- 1 Fulla de llorer
- 1 Cullerada de vi ranci
- Orenga
- Llard
- Sal
- Pebre negre mòlt
- Aigua
Pels farcellets de col de carn picada (2 unitats):
- 4 Fulles de col
- 100 g de Carn de porc picada
- Una mica de pa remullat amb llet
- Farina
- 1 Raig de vi ranci
- Sal
- Pebre negre mòlt
- Oli d’oliva
- Aigua
Per fer la picada pels farcellets de col:
- 1 Dent d’all
- 1 Grapadet d’ametlles
- 1 Galeta maria
Elaboració
De la pediu:
Salem i rostim a la cassola amb una mica de llard i una cullerada de vi ranci, la mitja perdiu sencera. Quan s'hagi enrossit, hi afegim la ceba picada, els dents d'all, la fulla de llorer, l'orenga i un polsim de pebre negre. Quan la ceba sigui ben rossa, tapem la cassola i hi anem afegint aigua al guisat de mica en mica fins que la carn sigui ben cuita. L’hem de deixar coure uns 90 minuts. Retirem la fulla de llorer. Reservem la perdiu.
Dels farcellets de col de carn picada:
Per reduir bel temps d’elaboració els fem, mentre fem la perdiu.
Netegem les fulles de col, retirem els nervis més gruixuts, i les rentem.
Escaldem les fulles de col i les eixuguem sobre un tovalló.
Fem una barreja amb la carn picada, la molla de pa i ho salpebrem.
Posem en el centre de cada fulla una cullerada de la carn preparada (prèviament, en una paella amb una mica d’oli i sal, hem cuit la carn uns 5 minuts). Emboliquem la carn amb la fulla fent un farcellet.
Enfarinem els farcellets i els fregim fins que quedin rossos.
Els col.loquem en una cassola, fem la reducció del vi ranci, hi afegim la picada i ho deixem coure a foc lent una mitja hora.
Per emplatar:
En un plat, hi posem dos farcellets de col farcits de carn picada i al costat, la mitja perdiu. Ho mollem amb la salsa de fer la perdiu. Ja es pot servir el plat.
Comparteix aquesta recepta: