Bou de mar a l’estil coreà (Kye chim)
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Alta
Ingredients
- 8 Bous de mar vius i femelles
- Gingebre
- Naps
- Alls
- Cebes
- Pebre vermell picant
- Mirin (com un licor japonès, coreà,…)
- Aigua
- Oli (ni una gota)
- Sal (ni un pessic)
Elaboració
Netegem els bous de mar amb un raspall sota l’aixeta.
Traiem les parts no comestibles.
Com són vius els matem a cops de mà de morter.
Amb un ganivet els tallem a trossos menys la closca gran.
Els fiquem a la cassola.
Pelem, netegem i tallem ben petit, els naps, les cebes, el gingebre i laminem els alls.
Tirem els ingredients anteriors a la cassola amb el bous.
Hi afegim uns 250 cl d’aigua, pebre vermell picant i un bon raig del licor Mirin.
Tapem la cassola i deixem que es vagi coent.
De tant en tant, donem la volta als bous i mirem si hi hem de posar més aigua.
Deixem coure en total entre 20 i 25 minuts.
Ja es pot servir el plat.
Comparteix aquesta recepta: