Maionesa feta amb llet
Categoria:
Tipus de plat: Salsa
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Llet sencera
- Sal
- Un raig de llimona
- Colorant de l'arròs
- Oli de gira-sol
Utensilis
Una batedora elèctrica
Un pot de batedora gran
Una salsera
Elaboració
En un pot de batedora gran, fiquem: dos dits de llet sencera (millor si és de la nevera), un rajolí de suc de llimona, un polsim de sal, un polsim molt petit de colorant de l'arrós, i amb l'ajud de la batedora elèctrica, anem batent com si fessim una maionesa normal, anant-hi afegint l'oli de gira-sol, tenint en compte que la quantitat de maionesa, feta d'aquesta manera triplica el seu volum.
Un cop ja la tenim muntada, ja la podem fer servir de la manera que vulguem.
Notes
Aquesta salsa, a les cuines professionals es coneix amb el nom de "lacticina", i es fà amb llet en comptes de ficar-hi ou, per evitar la "salmonel·losi". Si afegiu un gra d'all pelat, tindreu un bon allioli.
Comparteix aquesta recepta: