Allioli fet amb llet
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Llet sencera
- Sal
- Oli de gira-sol
- Colorant per l'arròs
- Un all pelat sense el cor
Utensilis
Un pot de batedora gran
Una batedora elèctrica
Una salsera
Elaboració
En un pot de batedora gran fiquem: dos dits de llet sencera (millor si és de la nevera), un all pelat sense el cor, un polsim de sal i un polsim molt petit de colorant per l'arròs.
Seguidament, passem la batedora elèctrica tot anant-hi afegint l'oli de gira-sol poc a poc, fins que tinguem lallioli ben lligat, i ja el podrem fer servir pel que necessitem.
30min
Notes
Aquesta salsa el mateix que la maionesa feta amb llet, serveix per evitar la salmonel·losi, en èpoques de calor, sobretot a les cuines professionals.
Tingueu en compte que, lallioli fet d'aquesta manera, triplica el seu volum.
Etiquetes: Lenigmàtic món de les salses Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8477 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.