Farcellets de col farcits de botifarra de perol, gratinats
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Farsa de botifarra negra
- Ceba
- Llet
- Farina
- Tomàquet fregit de pot
- Mantega
- Fulles grans de col
- Sal
- Formatge ratllat
- Nou moscada en pols
6 racions
Utensilis
Coquotes de porcel-lana.
Batedora elèctrica
Colador xinès
Elaboració
En una cassola amb aigua i sal, bullim les fulles de col (unes 18 fulles per 6 persones), un cop bullides, les escorrem, i tallem la part del tronxo. Seguidament, tallem la fulla en forma quadrada, com si fos una placa de caneló. Seguidament, amb l'ajuda de la mànega pastissera fem una tira de farsa, i ho emboliquem com un canaló. Els posem de tres en tres en les coquotes, i ho reservem. A part, fregim la ceba ben picada, amb mantega, quan és fregida (no rossa), espolsem amb farina, i hi afegim llet calenta. Anem remenant amb les varetes, i ho corregim de sal i nou moscada. Hi afegim un punt de tomàquet fregit, i ho passem per la batedora elèctrica, i seguidament, amb l'ajuda de la batedora, ho passem pel colador xinès. Després cobrim amb la salsa els farcells, ho espolsem amb formatge ratllat, i hi posem un punt de mantega damunt, i ho gratinem a 180º, fins que són rossos.
30min
Notes
Aquesta mena de beixamel que hem fet amb un punt de tomàquet, s'anomena : SALSA AURORA
Etiquetes: La cuina dels farcells Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1836 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.