Filet "bonica" de porc a la taronja
Ingredients
- 6 talls de filet (tallades de la punta del filet de porc)
- 1/ 2 llimona
- 2 taronges
- 2 cullerades de suc del rostit
- 3 centilitres de curaçao
- 2 cullerades de crema de llet espessa
- 60 gs de mantega
- Un pesssic de caiena
- Sal, pebre
Utensilis
Preparació 15 minuts
Elaboració
Esprémer una de les taronges i la mitjana de llimona.
Rentar i esbandir la segona taronja i tallar-la a rodanxes.
Escalfar 40 gs de mantega en una cassola; un cop ben calent posar a sofregir els filets; condimentar i deixar que es daurin bé per una cara, després donar-los la volta perquè es daurin per l'altra.
Mentre es couen els filets, escalfar la resta de la mantega; coure durant 5 minuts les rodanxes de taronja en aquesta mantega calenta, a foc mitjà.
Escalfar amb aigua molt calenta una font de servir; eixugar-, col·locar els filets i envoltar amb rodanxes de taronja; mantenir la font calenta.
Abocar la mantequillla que ha servit per escalfar les rodanxes de taronja a la cassola on s'han cuit els filets.
Desglacar la cassola amb el suc de taronja i de llimona; afegir el Curaçao i la crema de llet, escalfar a foc viu, rascant el fons de la cassola amb la cullera de fusta perquè no s'enganxi.
Afegir el suc del rostit, posar una mica de caiena, i barrejar.
Cobrir els filets amb aquesta salsa.
servir calent
Comparteix aquesta recepta: