Xató
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 Escarola (ben blanca de dins)
- 50 g d'Olives negres
- 200 g de Bacallà esqueixat, dessalat i embolicat amb un drap de fil
- Ventresca de tonyina en oli
- Ceba tendra
- Tomàquet d'amanir
- Vinagre de xerès
Per el romesco:
- 5 Tomàquets de pera
- 150 g d'Avellanes torrades pelades
- 150 g d'Ametlles pelades
- 3 Cabeces d'alls per escalivar-les
- 1 Gra d'all cru
- 1 Pot petit de polpa de pebrot "choricero"
- Sal i pebre
Elaboració
Per fer el romesco:
Escalivem els tomàquets i els alls.
Pelem-los i ho triturem tot amb la polpa de pebrot "choricero" i tota la fruita seca.
Ho muntem amb oli d'oliva com si fos una maionesa.
Ho guardem al frigorífic amb una capa d'oli al damunt.
Del xató:
Rebaixem una mica el romesco amb oli d'oliva. Hi afegim un rajolí de vinagre de xerès.
Netegem l'escarola i la barregem en un bol amb tots els ingredients del xató.
Hi incorporem la vinagreta de romesco i ho amalgamem tot molt bé.
Llest per servir-ho i gaudir-ne.
Comparteix aquesta recepta: