Pizza amb pasta de carbassó
Ingredients
- 1-2 carbassons grandets
- Sal
- 1/4 de pebrot tallat ben fi
- Ingredients a gust: 1 ceba petita tallada ben fina
- O unes verduretes ofegades (albergínia, carbassó, porro, pebrot)
- Tonyina, formatge de cabra...
- 1 sobre de mozzarella
Utensilis
Un aparell per tallar el carbassó a làmines fines
Elaboració
Tallar un carbassó gran o dos de petis, en làmines fines. Millor pel llarg que a rodanxa. Posar al fons d'una plata gran pel forn. un full de paper vegetal. Fer una capa amb les làmines de carbassó fent que una pugi sobre l'altre un centímetre. Desprès una una altra capa al damunt entrevessades. És a dir. una capa horitzontal i l'altre vertical. posar un pols de sal. Posar-ho al forn a 180 graus fins que comenci a agafar agafar color i abaixar la temperatura. Es tracta que perdi la humitat i quedi una mica cuit.
Ja tenim la base de la pizza. Podem guardar-la coberta amb un altre paper vegetal i enrotllada a la nevera fins que volguem fer la pizza.
Possar el full amb el paper vegetal de sota en una plata, posar-hi una mica de salsa de tomàquet, els ingredients queens interessi posar: pebrot tallat ben fi, ceba tallada molt fina o verduretes afogades, tonyina, formatge... el que ens agradi. Espolsar mozzarel·la ratllada al damunt i posar-ho al forn a 180º fins que el formatge comenci a gratinar.
Tindrem una pizza apte per a celíacs i baix en calories.
Notes
És important que les làmines estiguin una mica sobreposades per què al coure s'encongeixen i després quedarien separades i quedarien forats i perdria consistència.
A gust de cada comensal s'hi pot afegir al servir oli picant.
Podem fer la base i guardar-la coberta amb un altre paper vegetal i enrrotllada a la nevera fins que volguem fer la pizza. Així podem tenir-la a punt per quan volguem preparar-la. És més fàcil fer preparar -la amb la pasta freda.
Comparteix aquesta recepta: