Canelons de verdures amb pasta de carbassó
Ingredients
Per a la pasta del caneló:
- 5 carbassons grans
- 2 cebes
- 1 gra d'all
- 1 albergínia
- 1 pastanaga
- Bolets a gust: xampinyons, rossinyos, pinatells.
- 600 gr.tomàquets madurs o 300 gr. de tomaquet triturat cuit
- 3 rodatxes de formatge de cabra
- 1 sobre de formaatge per gratinar
Utensilis
Turmix, aparell per laminar el carbassó
Elaboració
Tallar 4 carbassons en làmines fines. Posar en el fons de la plata del forn un paper vegetal. Fer una capa de làmines horitzontals que una pugi sobre l'altre 1 cm. Fer una altra capa, ara vertical i que també unes pugin sobre les altres. Espolsar-hi un pols de sal i posar-ho al forn a 180º fins que comenci a agafar color i abaixar el forn i deixar-li uns minuts més.
Deixar refredar i tallar (paper i tot) uns quadre a mida de caneló. Amb els 4 carbassons si són grandets es poden fer dos bases que en plates de forn resulten 6 canelons per fulla (12 canelons)
Afogar les verdures. Agafar una casola i posar-hi la ceba tallada a daus o juliana i juntament amb el gra d'all trossejat fer-la rossejar a foc ràpid. Quan ha agafat color afegir la resta de verdueres albergínia i carbassó a daus, el pebrot a juliana, la pastanaga a rodelles fines. Salar-ho a gust. Remenar i tapar. Deixar que cogui a foc lent durant 20-25 minuts i anar-ho remenant. Afegir-hi els bolets tallats a juliana, deixar-ho 10 minuts més tapat. Anar remenant. Destapar i deixar que s'evapori el suc de les verdures. Rectificar de sal.
Tomàquet cuit.
Escaldar els tomàquets per pelar-los fàcilment. Treure la grana i tallar-les a daus. Posar-los en una cassola i tapar. Salar-ho a gust. Deixar que coguin a poc a poc. Remenar-ho de tant en tant. Després de 35-40 m. passar-ho per "turmix"
Deixar-ho refredar.
Agafar els canelons que hem pre-tallar. Omplir amb les verduretes i posar-hi un xic de formatge de cabra i enrotllar. La quantitat dependrà de si es volen fer més o menys grans... també del volum de verdures utilitzades ja que segons la grandària de les peces n'hi haurà més o menys.
Posar-los en una plata pel forn. Cobrir amb una mica de tomàquet cuit i espolsar-hi formatge. Posar al forn per escalfar-los i gratinar-los.
Notes
Si feu una dieta baixa en greixos i calories, fer la cocció sense oli tal com s'explica, ja que el formatge ja porta greix.
Si no podeu fer la cocció amb un xic d'oli (a gust)
Comparteix aquesta recepta: