Embutit de carn de caldera i peus de porc
Aquesta recepta va per aquelles persones que solen menjar amb la vista i aviat diuen que no els agrada una cosa sense tastar-la.
Ingredients
- 800g de carn de caldera variada(de carn del cap, llengua, cort, freixura, ventresca, morro, careta etc, 2 peus de porc desossats, 1 ceba de figueres,
- 250 g de cansalada curada (tallada a fulls el màxim de fins)
- 1 ou,
- 1 canya de canyella,
- 1 pebrot verd,
- 1 cabeça d’alls,
- Pa torrat, julivert, sal, pebre, llord, farigola i romaní.
Utensilis
1 Motllo
Elaboració
Primer de tot netejarem molt be la carn i els peus, tot seguit, ho posem a una olla a pressió, o cobrim d’aigua amb el llord, la cabeça d’alls, la ceba, la canyella, el pebrot, la farigola, el romaní, sal i pebre i ho deixem que bulli a foc lent durant uns 30 minuts aproximats( es important que quedi ben cuit pro que no se desfaci) cal controlar als 20 minuts. Un cop cuit, ho escorrim, reservem el brou, i separem les impureses del romaní, farigola la canyella i les peles dels alls. A continuació, desossem els peus i junt amb la carn, tot plegat ho tallarem ho tallarem a daus no massa petits. Agafarem un motllo i el furarem amb la cansalada, deixant que sobri pels costats per tapar-ho. Tastarem la carn i ratificarem de sal i pebre si cal, tot seguit emplenarem el motllo afegint una mica del brou (es la gelatina que han deixat els peus) ho tapem amb la cansalada sobrant i ho posem al forn prèviament cal entat a 180º durant 15 minuts aproximats. Ho trèiem del forn i un cop fred ho posem al frigorífic unes hores. Preparem l’ou i el pa torrat per revoçár, traiem el motllo de la nevera el desemmotllem, tallem la carn com a llesques com si fos un embotit, ho passem amb l’ou i el pa torrat passant-ho per la paella amb oli ben calent i tomba i tomba rapit ho posem a escorre l’oli amb paper de cuina....... i ja es pot servir, tan fred com calent.
Tant la carn com els peus es poden comprar cuits, i si ets un bon client i ho demanes t’hi posaran brou.
Notes
Es pot servir tan calent com fred amb un bon amanit d'endivies i anou.
Comparteix aquesta recepta: