Coca de pasta de full amb sobrassada i gambes de Tarragona
Categoria:
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una planxa de pasta de full
- Farina
- Dotze gambes de Tarragona de mida grossa
- 600 grams de sobrassada de Mallorca
- Oli d'oliva
- Una copa de conyac
- Sal
- Pebre negre en pols
Utensilis
Una placa pel forn amb un full de paper sulfurat
Una safata de cartró amb blonda
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar-la
Un a paella gran
Un polvoritzador de plàstic
Elaboració
Primerament, omplim el polvoritzador amb oli d'oliva, i el reservem.
Seguidament, pelem les gambes, i en una paella amb un raig d'oli d'oliva les sofregim salpebrades uns tres minuts, les flamegem amb el conyac i les reservem.
A continuació, espolsem farina damunt el marbre de la cuina, i amb el corró estirem la pasta de full, i amb l'altre corró, la punxem. Tot seguit, la tallem en 40 centímetres d'ample i 60 de llarg, i la posem en el paper sulfurat damunt la placa del forn.
Tot seguit, omplim tota la superfície de la pasta de full amb la sobrassada i l'enfornem a 180º fins que la pasta de full estigui daurada, la retirem del forn, repartim les gambes pel damunt de la sobrassada, ho tornem a enfornar cinc minuts més, i ja la podrem treure del forn, posar-la a la safata de cartró, empolvorar-la amb l'oli d'oliva, i servir-la a taula.
Notes
Aquesta recepta jo la faig amb gamba de Tarragona, però la podem fer amb qualsevol de les gambes que es pesquen a totes les nostres costes que són magnifiques i d'alta qualitat.
Comparteix aquesta recepta: