Coca de pasta de full amb sobrassada i rovellons o pinetells
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Farina
- Una planxa de pasta de full
- 600 grams de sobrassada de Mallorca
- 600 grams de rovellons o pinetells
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
5 racions
Utensilis
Una placa pel forn
Un full de paper sulfurat
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta
Un polvoritzador de plàstic
Una safata de cartró amb blonda
Una paella gran
Elaboració
Primerament, omplim el polvoritzador amb oli fins a la meitat i el reservem.
Seguidament, netegem els bolets, els tallem en làmines ben fines i els saltem salpebrats en una paella amb oli d'oliva, fins que estan mig cuits, i els reservem.
A continuació, espolsem farina en el marbre de la cuina i amb el corró estirem la pasta de full, i la punxem amb l'altre corró.
Tot seguit, la tallem a 40 centímetres d'ample i 60 de llarg, i la posem damunt un paper sulfurat a la placa del forn, i l'omplim amb la sobrassada ben escampada per tota la superfície.
Seguidament, repartim els bolets pel damunt de la sobrassada i l'enfornem a 180º, fins que la pasta de full està daurada, la retirem del forn i la ruixem amb l'ajuda del polvoritzador amb oli d'oliva pel damunt de tota la coca, la posem a la safata de cartró amb blonda, i ja la podrem servir a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina de les coques La cuina dels bolets Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2106 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.