Flamets de formatge amb salsa de gambes

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

8 racions

Utensilis

8 flameres de 7 cm

Elaboració

Unteu abundanment amb mantega les flameres. Bateu els ous en un bol i barregeiu-hi els formatges, la crema de llet i la llet. Salpebreu-ho amb moderació. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho de sal. Ompliu-ne els motlles i coeu-los al forn a 180º al bany María durant 25 minuts. Comproveu si han quallat prement suaument el centre amb la punta dels dits, si no cedeix és que són cuits. Retireu-los i deixeu-los refredar.
Talleu les llesques de pa en rodo, de la mida de les flameres. Unteu-les amb mantega per un costat, enrossiu-les al gratinador i col·loqueu-les a la plata de servir, de manera que a sobre quedi la part enrossida.
Per fer la salsa, netegeu les gambes, talleu-los els ulls i escorreu-les. Foneu la mantega en una paella, sofregiu-hi les escalunyes picades petites i remeneu-ho fins que quedin toves. Afegiu-hi les gambes i coeu-les, tomban-les fins que canvïin de color, tireu-hi el conyac i flamegeu-les. Retireu la paella del foc i separeu els caps de les cues de les gambes, reserveu-les i deixeu els caps a la paella.
Torneu la paella al foc, tireu-hi 4 cullerades de puré de tomàquet, una cullerada rasa de farina, remeneu-ho, salpebreu-ho i aboqueu-hi la llet. Coeu-ho fins que arrenqui el bull, passaeu-ho pel passapuré en un cassó. Peleu les cues de les gambes, talleu-les a rodanxes i afegiu-les a la salsa.
Desenmotlleu els flams damunt de les llesques de pan i cobriu-los amb la salsa ben calenta. Serviu-ho tot seguit.

1h

Notes

Podeu servir un flam o dos per persona


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a: