Cassoleta de gambes amb parmentier de patata gratinat

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Utensilis

Quatre cassoletes de terrissa de mida mitjana
Quatre plats plans amb un tovalló de paper
Una paella gran
Unes pinces pel forn
Una mànega pastissera amb un broc rissat

Elaboració

Primerament, fem el parmentier de patata com explico a la meva recepta i el reservem.
A part, pelem les gambes, i guardem els caps i les pells en una bossa en el congelador per si volem fer un fumet de peix.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els alls laminats i els bitxos, i quan els alls ja són daurats, afegim les gambes pelades amb un pessic de sal, les flamegem amb un raig de conyac, i les reservem.
A continuació, amb la mànega pastissera plena de parmentier, fem una capa fina en el fons de cada cassoleta.
Tot seguit, afegim cinc gambes en cada cassoleta, i amb la mànega pastissera, acabem d'omplir-les amb el parmentier de patata, les espolsem amb formatge ratllat, i les enfornem a 180º, fins que el formatge estigui ben daurat, i amb les pinces del forn, les ficarem cadascuna en un plat amb tovalló, i ja ho podrem servir a taula.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, també la podem fer amb gambes congelades.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se