Cua de bou estofada
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dues cues de bou o vedella talades en trossos de dos dits aproximadament cadascun
- Dues branques d'api
- Dues cebes tallades a la brunesa
- Tres fulles de llorer
- Sis grans d'alls pelats
- Quatre pomes tallades a trossos regulars sense pelar
- Un grapat de nous pelades
- Sis tomàquets madurs tallats a trossos
- Sal
- Un grapat de grans de pebre negre
- Una copa de licor de poma
- Vi negre per cobrir-ho tot
- Oli d'oliva
- Farina
- Un pot de barreja de bolets de 500 grams aproximadament
6 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Un colador xinès
Uns estalvis de vímet
Una cassola metàl·lica fonda
Elaboració
En un atuell de plàstic posem : els trossos de cua salpebrats, les branques d'api tallades a trossos, les cebes, el llorer, els alls, les pomes, les nous, els tomàquets, els grans de pebre negre, un raig de licor de poma, i ho cobrirem tot plegat amb vi negre d'alta graduació. Ho deixarem macerar vint-i-quatre hores, com si féssim un civet.
En el moment de cuinar-ho, retirem els trossos de cua, els passem per farina, i els fregim en una paella amb oli d'oliva, i els reservem.
Escorrem tota la bressa i la fregim en una cassola fonda, amb oli d'oliva.
Quan estigui mig fregida, afegim una mica de vi negre i aigua, tot deixant que arrenqui el bull durant una bona estona.
Seguidament, passem la batedora elèctrica, amb l'ajuda d'un colador xinès, i ho posem a la cassola on acabarem de cuinar la cua.
Posem els trossos de cua, baixem el foc, i deixem que cogui, fins que la cua sigui ben tendra. Ara serà el moment de afegir-hi els bolets escorreguts.
Deixarem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts més, i ja tenim la cua llesta per servir a taula en la mateixa cassola.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5028 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.