Pernil d'ànec casolà
Va durar uns anys que el pernil d'ànec es va posar molt de moda; ara se segueix trobant, però molt menys, tot i que a mi m'agrada força i va molt bé per donar un altre caire a una simple amanida o servit amb unes senzilles torradetes. Malgrat tot, fa temps que no en compro, i fa un mes vaig descobrir una manera d'elaborar aquest pernil a casa, i vaig pensar que el provaria perquè, si sortia bo, en podria tornar a preparar de cara a les festes de Nadal.
La veritat és que el procediment és senzill i el resultat excel·lent, i pràcticament és impossible que surti malament.
Va durar uns anys que el pernil d'ànec es va posar molt de moda; ara se segueix trobant, però molt menys, tot i que a mi m'agrada força i va molt bé per donar un altre caire a una simple amanida o servit amb unes senzilles torradetes. Malgrat tot, fa temps que no en compro, i fa un mes vaig descobrir una manera d'elaborar aquest pernil a casa, i vaig pensar que el provaria perquè, si sortia bo, en podria tornar a preparar de cara a les festes de Nadal.
La veritat és que el procediment és senzill i el resultat excel·lent, i pràcticament és impossible que surti malament.
Ingredients
- Dos magret d’ànec fresc
- Mig quilo de sal gruixuda (per cuinar a la sal)
- Pebre negre molt
Elaboració
Posem a un recipient de la mida del magret, una capa de sal, el magret i una altre capa de sal, tapem i deixem a la nevera unes divuit hores.
Passat el temps, netegem molt bé tota la sal, si fes falta amb unes gotes d’aigua.
Quan el tinguem net de sal, el cobrim de pebre negre acabat de moldre, i el pengem a un lloc que passi l’aire.
Passats uns vuit o deu dies segons el gruix, ja el tindrem al punt, tot depèn de com ens agradi de curat, si encara no el tenim al nostre gust, el deixem un parell de dies mes.
A la nevera embolicat amb un drap de fil i posat al calaix de l'embotit es conservarà uns quants dies.
Al referir-me al tems d'elaboració, voldria dir que es passa poc temps de preparació, no hi conto el temps que està amb sal i penjat.
Notes
Es pot servir al gust de cada un, tan amb amanit, amb torradetes sucades amb all i tomaquet, amb meló etc.
Jo també ho he provat amb gall d'indi i ha estat un exit, nomes falta provar-ho amb pollastre de pages.
Comparteix aquesta recepta: