Cigrons estofats amb cocotxes de bacallà
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de cigrons cuits a casa
- 500 grams de cocotxes de bacallà
- Sofregit de tomàquet
- Fumet de peix
- Sal
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Tres alls pelats
- Dues cebes tendres picades
- Julivert picat
- Dues fulles de llorer
- Un got de vi blanc
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un atuell de plàstic
Un morter amb la seva ma
Elaboració
Primerament, en un morter, fem una picada amb: un grapat de pa fregit, un grapat d'ametlles torrades, julivert picat, i un all pelat, ho piquem tot ben picat amb la ma de morter, i tot seguit afegim un cullerot de fumet de peix, ho deixatem i ho reservem.
A part, dessalem les cocotxes de bacallà en un atuell amb aigua, i les reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: les cebes picades, les dues fulles de llorer, dos alls pelats, i quan tot plegat ja està ben fregit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet, i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim tres cullerots de fumet de peix, i deixem que arrenqui a bullir.
A part, courem els cigrons com explico a la meva recepta i els reservem.
Tot seguit, afegim: els cigrons escorreguts, les cocotxes i la picada, corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat, fins que veiem que les cocotxes ja són cuites, i seguidament, ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: