Minestra de verdures amb pernil salat
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 300 grams de carxofes congelades
- 300 grams de mongetes verdes planes
- 300 grams de col-i-flor
- 300 grams de pastanagues petites
- Vuit alls laminats
- Aigua
- Pebre vermell dolç
- Dos cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Un got de vi blanc
- Oli d'oliva
- Sal
- 400 grams de pernil salat picolat
6 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Una cassola metal·lica fonda
Una escorredora
Una paella gran
Un plat de fusta
Elaboració
Primerament, en una cassola metal·lica fonda fiquem l'aigua a bullir fins a lameitat de la cassola.
Quan l'aigua comença a bullir, fiquem les carxofes i quan estan cuites al "dente", les escorrem i les fiquem a la cassola de terrissa.
Sense deixar que deixi de bullir l'aigua,afegim la col-i-flor i les mongetes planes, i quan ja són cuites al "dente", les escorrem i les afegim a la cassola de terrissa.
Ja per acabar, en la mateixa aigua fiquem a coure les pastanagues tallades en tires a lo llarg fins que són cuites, les escorrem i les afegim a la cassola de terrissa.
A continuació, fiquem el foc a potencia mitjana, afegim el sofregit de tomàquet, el got de vi i un got d'aigua, i deixem que arrenqui el bull.A part en una paella amb oli d'oliva, sofregim els alls laminats i quan són rossos afegim una cullerada de pebre vermell, ho remenem i ho afegim a la cassola.
Tot seguit, afegim el pernil picolat, corregim de sal, ho remenem ben remenat, ho deixem coure tot plegat deu minuts més, i ja ho podrem treure-ho a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.
1h 30min
Etiquetes:
La cuina dels estofats
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1809 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.