Pèsols estofats, amb cansalada

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un quilo de pèsols
  • Sis tires de cansalada de panxeta, d'un dit de gruix
  • Una ceba picolada
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Dues fulles de llorer
  • Ví blanc
  • Sis alls pelats
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Aigua
  • Un ramet de julivert

6 racions

Elaboració

En un cassó amb: aigua, sal, i el ramet de julivert, posem a bullir els pèsols. Quan són cuits, els escorrem, i els reservem.
A part, en una cassola de terrissa amb oli d'oliva, fregim la cansalada tallada a daus, peró sense cotna, Seguidament, afegim: els alls aixafats, la ceba i el llorer.
Quan tot plegat és mig cuit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet, i un raig de ví blanc. Tot seguit, corregim de sal, hi posem els pèsols, i deixem que coguin uns deu minuts més, i ja ho tenim llest per servir.

40min

Notes

Aquesta recepta, la podem fer tot l'any, doncs tant la podem fer amb pèsols naturals, com amb pèsols congelats.
Aquesta recepta, la vaig aprendre a fer del Hotel Els quatre vents de La Molina, en el viatge de nuvis l'any 1967, i la tinc com si fos " la joia de la corona".


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5845 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: