Freixures de xai estofades
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues freixures de xai (sense el cor)
- Una ceba picada
- Tres alls aixafats
- Dues fulles de llorer
- Dos cullerots de sofregit de tomàquet
- Tres cullerots de brou de pollastre casolà
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Un got de vi ranci
- Un got de conyac
4 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis de vímet
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, tallem les freixures a trossos regulars, els salpebrem i els sofregim en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva.
Seguidament afegim: la ceba picada, els alls aixafats, el llorer i el sofregit de tomàquet.
Ho remenem amb l'espàtula de fusta, i tot seguit afegim el vi ranci i el conyac i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim el brou de pollastre, corregim de sal i deixem que cogui a foc baix fins que les freixures estiguin cuites.
Si calgués més brou, sempre se'n pot afegir una mica.
Quan tot el conjunt ja és cuit, el servim a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis, per tal que la taula no es cremi.
1h 30min
Notes
Aquest plat, s'acostumaba a cuinar sobretot en les llars de gent treballadora en l'època de la postguerra civil espanyola.
La meva mare quan la feia, l'anomenaba "perdius de xai rostides", i tota la familia feiem "festa major".
També es pot fer aprofitant els cors.
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels estofats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3957 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.