Verats en escabetx
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit verats de mida mitjana ( entre 250-300 grams, cadascun aproximadament)
- Un brot de farigola
- Un brot de romaní
- Tres fulles de llorer
- Una cabessa d'alls tallada en dues meitats
- Tres pastanagues pelades, tallades a rodelles
- Una grapat de grans de pebre negre
- Sal
- Oli d'oliva
- Un raig de vinagre blanc
- Un raig de ví blanc
- Una cullerada sopera, de pebre vermell dolç
- Aigua ( tres gots)
- Farina
4 racions
Elaboració
Primer de tot, netegem els verats, i els filetejem, en dues meitats.
Els salem, els enfarinem, i els fregim en una paella amb oli d'oliva. Quan són fregits, els deixem damunt un paper de cuina per treure l'excés d'oli i els reservem.
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, fregim: els alls, la farigola, el romaní, el llorer, les patanagues, i els grans de pebre negre.
Quan tot plegat és ben fregit, afegim el pebre vermell, i abans que es cremi, afegim : el vinagre, i el ví blanc. Deixem reduir una mica, i seguidament, afegim l'aigua.
Quan arrenqui a bullir, corregim de sal, afegim els verats, i els deixem coure uns deu minuts més, a foc baix. Quan veiem que tot plegat és cuit, ja ho podrem retirar del foc.
Aquest tipus de plat, és molt bo menjar-sel fred.
1h
Etiquetes: Cuina de primavera Cuina marinera Peix Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5521 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.