Manetes de porc estofades amb botifarra negre i mongetes del ganxet
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Tres manetes de porc tallades en quatre trossos cadascuna
- Dues botifarres negres tallades en rodelles de mig dit de gruix
- 300 grams de mongetes del ganxet cuites
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Una ceba picolada
- Tres alls aixafats
- Tres fulles de llorer
- Mitja ceba pelada
- Aigua
- Una branca d'api
- Pebre negre en gra
- Vi ranci
- Sal
- Oli d'oliva
4 racions
Utensilis
Una cassola fonda metal·lica
Una cassola de terrissa gran
Una espàtula de fusta
Un bufador
Un colador fí
Un bol de vidre gran
Un plat de fusta
Elaboració
Primerament, amb l'ajud del bufador netegem les manetes per treure els pocs pels que puguin tenir, i les fiquem a la cassola fonda amb: aigua, una branca d'api, una fulla de llorer,un grapat de grans de pebre negre, un polsim de sal i mitja ceba pelada.
Deixem que coguin a foc baix fins que estiguin cuites, colem el brou en un bol i ho reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls i dues fulles de llorer. Quan tot plegat és sofregit, afegim el sofregit de tomàquet, el vi ranci i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim les manetes, les mongetes i les botifarres tallades a rodelles, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina de primavera La cuina dels estofats
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1037 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.