Patates estofades amb tripa i capipota
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de tripa de vedella cuita
- 600 grams de capipota de vedella cuita
- Sis patates de mida mitjana (cascades no tallades)
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Sal
- Oli d'oliva
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Quatre alls pelats
- Julivert picolat
- Ametlles torrades
- Pa fregit
- Una fulla de llorer
- Vi blanc
- Tres porros picolats
- Colorant per l'arròs
Utensilis
Una cassola de terrissa gran amb tapa
Uns estalvis
Un bol de plàstic gran
Una batedora elèctrica
Un pot per la batedora
Elaboració
Primerament, pelem les patates, les casquem i les reservem en un bol amb aigua.
A part, fem una picada amb la batedora elèctrica amb: un all pelat, julivert picolat, pa fregit, un grapat d'ametlles torrades, un raig de brou de pollastre casolà, i un cop feta la picada, la reservem.
Seguidament, tallem tant la tripa com la capipota en trossos més aviat menuts, els salem i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: els porros, una fulla de llorer, tres alls aixafats, i quan tot plegat comença a estar ben fregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim quatre cullerots de brou de pollastre i un polsim de colorant per l'arròs i deixem que arrenqui el bull uns deu minuts.
Quan ja ha arrencat a bullir, afegim la tripa i la capipota, abaixem el foc, ho tapem amb la tapa, i deixem que vagi coent-se fins que veiem que tant la tripa com la capipota, comencen a estar tendres.
Tot seguit, afegim les patates cascades, i la picada, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, uns quinze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: