Vedella a la Marengo

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Elaboració

Peleu els tomàquets i tallar-los per la meitat, treure la llavor i tallar la polpa a trossos.
Abocar una cullerada de les de postres d'oli d'oliva en una cassola petita, escalfar l'oli a foc suau i incorporar els trossos de tomàquet, deixar coure a foc lent.
Posar l'oli que quedi en una coccotte, escalfar i tirar en ell els trossos de vedella, deixar-los daurar per una cara.
Mentrestant, pelar la ceba i els alls, picar-los, treure la part de sorra dels xampinyons, rentar i assecar amb un paper de cuina; rentar el julivert i picar-ho molt petit.
Abocar la picada de ceba i d'all juntament amb els xampinyons sencers i el julivert picat a la cassola, donar la volta a la vedella i deixar que es vagi daurant per l'altre costat, bellugar lleugerament la cassola de tant en tant i escampar el contingut amb farina, deixar que prengui una mica de color.
banyar amb el brou i el vi blanc; afegir el manat d'herbes, i assaonar amb sal i pebre, afegir també un polsim de pebre de caiena, deixar coure a foc lent, una hora i mitja.
Posar a escalfar una font fonda de servir.
En el moment de servir, incorporar a la coccotte el tomàquet desfet, barrejar amb una cullera de fusta i posar els trossos de vedella a la font de servir escalfada, envoltada dels xampiñones.
Retirar de la salsa el manat d'herbes, i recobrir de salsa els trossos de vedella. Servir molt calent

2h

Notes

Preparació 20 minuts


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a: