Crema de mongetes tendres i formatge feta
Ingredients
- 750 g mongetes tendres
- 1,5 litres d'aigua
- Sal
- Oli d'oliva verge extra
- 60 g Formatge "feta"
Elaboració
Netegem les mongetes i traiem les puntes i el filament lateral.
En una olla amb aigua i sal quan bulli les deixem coure durant 30 minuts.
Passat aquest temps, passem les mongetes per la batedora, i afegim un bon
raig d'oli d'oliva verge extra i el formatge feta.
Ja es pot servir, fred o calent.
Notes
El "feta" (grec: φέτα) és un formatge tradicional de Grècia, fet a força de llet d'ovella i de vegades de cabra (sempre menys del 30%), de pasta tova crua i madurat en salmorra durant un període de tres mesos com a mínim. Té una textura lleugerament granulada i un sabor salat, una mica agre.
El 2002, la Unió Europea li va atorgar la Denominació d'Origen Protegida.
El feta, produït en forma de blocs, és utilitzat com a formatge de taula, a l'amanida grega, a les famoses empanades spanakopita i tirópita (d'espinacs i formatge, respectivament), a l'Dako, i es combina sovint amb oli d'oliva i verdures
Comparteix aquesta recepta: