Truita de calçots

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Per acompanyar:

1 racions

Elaboració

Aprofitem calçots que hagin sobrat d’una calçotada.
Un cop tenim els calçots fets, ja estem a punt per fer la truita de calçots.
Batem els ous en un bol.
Tallem els calçots a trossets, els barregem amb els ous batuts i ho salem lleugerament.
Escalfem una paella gran amb una mica d’oli d’oliva i, quan estigui ben calenta, hi
incorporem la mescla d’ous i calçots.
Jo, faig la truita rodona.
Li donem la volta amb un gira-truites o un plat i l'acabem de coure segons el gust de
cadascú, en funció de si us agrada l’ou més o menys quallat.
Per servir la truita de calçots, podeu fer-ho acompanyada de pa torrat amb tomàquet, oli i sal.

10min

Notes

Calçots al forn:
Per fer els calçots al forn, primer cal netejar-los i deixar-ne només la part que aprofitarem després.
Per fer-ho, tallar les arrels dels calçots i la part de dalt de color verd i treure’ls la sorra sota un raig d’aigua. Ens han de quedar els calçots ben nets, gairebé llestos per ser pelats i menjats.
Pre-escalfar el forn a 250 ºC.
Posar els calçots un al costat de l’altre a sobre de la graella del forn. Col·locar-hi a sota una safata per recollir els sucs que vagin deixant anar durant la cocció i enfornar-los a 250 ºC durant 15 minuts amb calor a dalt i a baix.
Passat aquest temps, treure la graella del forn, donar la volta als calçots i enfornar-los 15 minuts més.
Apagar el forn i posar els calçots a sobre d’un parell de fulles de diari. Embolicar bé els calçots i deixar-los reposar 5-10 minuts perquè s’acabin de fer per dins.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se