Platillo de tripa de vedella amb bolets
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo de tripa de vedella cuita
- Un pot de barreja de bolets de 500 grams
- Aigua
- Mitja ceba pelada
- Una branca d'api
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Vi ranci
- Tres alls aixafats
- Dues fulles de llorer
- Una ceba tendra picolada
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Elaboració
Primerament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltem els bolets escorreguts salpebrats, fins que hagin deixat anar la seva aigua, i els reservem.
A part en una cassola fonda amb: aigua, mitja ceba pelada, una fulla de llorer, i una branca d'api, posem la tripa perquè s'acabi de coure, i un cop veiem que la tripa ja està cuita, la retirem i deixem que refredi. Un cop freda, la tallem en trossos regulars, i la reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, una fulla de llorer i tres alls aixafats, i quan tot plegat ja està ben sofregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim dos cullerots de brou de pollastre i deixem que arrenqui el bull uns dotze minuts, i tot seguit afegim la tripa i els bolets i deixem que s'acabi de coure tot plegat a foc baix uns dotze minuts més,ho corregim de sal, i deixem que reposi fora del foc cinc minuts, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: