Bacallà a 'estil de lleida
Es temps de bacallà
Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 kg de bacallà
- 1 ceba
- 3 tomàquets madurs
- 1 cullerada de pinyons
- 1 cullerada de panses
- 4 grans d'all
- Julivert
- Farina
- Sal i oli
Elaboració
Després de dessalar el bacallà, enfarineu-lo i fregiu-lo a foc viu. Deixeu-lo a banda.
Coleu l'oli i aprofiteu-lo per fer un sofregit amb la ceba i els tomàquets, tot pelat i triturat mol fi.
Un cop fet el sofregit, afegiu-hi una mica d'aigua o brou de peix, si en teniu.
En una paella fregiu els alls fins que quedin rossos; poseu-los en un morter. En el mateix oli fregiu el pinyons i les panses, prèviament remullades durant 2 hores, escorreu-les i afegiu-les al sofregit amb el bacallà.
Piqueu els alls fregits amb el julivert, deixateu-ho amb una mica d'aigua i tireu la picada damunt del bacallà. Deixeu-ho coure tot plegat uns 6 minuts, poseu-ho a punt de sal i serviu.
Es poden afegir 2 pomes pelades i tallades a rodanxes, que es fregiran amb els pinyons.
Comparteix aquesta recepta: