Pastís de poma

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

4 racions

Utensilis

Un motlle metàl·lic rodó emmotllable
Una safata rodona de cartró amb una blonda
Un bol de vidre gran
un cassó mitjà
Un pinzell
Un batedor de varetes
un ratllador
Un estri per treure el cor de les pomes

Elaboració

Primerament, engreixem el motlle amb mantega, l'espolsem amb farina i el reservem.
Seguidament, en el bol de vidre posem:una poma pelada i ratllada, la pell de llimona ratllada, el sucre, la farina, els dos ous trencats, la llet, i el llevat en pols.
Tot seguit, ho remenem tot ben remenat amb el batedor de varetes, ho repartim en el motlle i ho posem en el forn prees-calfat a 180º uns 15 minuts i ho retirem.
Mentre que el pastís es cou en el forn, agafem dues pomes golden, les pelem i els hi traiem el cor amb l'estri adient, les tallem en dues meitats cadascuna, i tot seguit les tallem en làmines fines, i les reservem.
A continuació, posem les làmines de poma al damunt del pastis d'una manera abellidora, i fiquem el pastis a gratinar fins que veiem que la poma està daurada, i tot seguit, ho pintem amb un pinzell, amb la gelatina de poma calenta, i ja podrem posar el pastis en la safata de cartró amb blonda, i servir-lo a taula.

1h 10min

Notes

Aquest pastís, a casa meva l'acostumem a fer sobretot els dies de festa en substitució del típic tortell o el braç de gitano,i ja fa uns trenta anys que s'ha convertit en el postre de les festes, a casa nostra.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se