Xurrasco al forn
Ingredients
- 2 Xurrascos de vedella
- 1 Ceba
- 1 Got d'aigua
- 1 Got de conyac
- Pebre negre
- Sal
- Oli d'oliva
Elaboració
El primer que has de fer és pelar, rentar i tallar la ceba en juliana.
En una paella amb un rajolí d'oli, hi poses la ceba i una miqueta de sal perquè ajudi a coure's. Ves remenant-la i que no se t'enganxi.
Salpebrem el xurrasco i el posem en una safata per a forn, amb oli, i l'introduïm al forn que estarà preescalfat a 200ºC amb calor a dalt i a baix, durant uns 45 minuts.
Quan vegis que la ceba ja està una mica transparent, posa-li un got d'aigua, aixi obtindrem el punt de confitura que volem, i després una mica de conyac.
Vés donant la volta al xurrasco, i posa-li la resta del conyac, i déixa que redueixi dins el forn.
Després, quan hagi reduït, posa-li la ceba, i que s'integrin els sabors.
Notes
Jo ho he acompanyat d'una amanida de brots tendres.
Pots utilitzar xurrasco de xai.
Comparteix aquesta recepta: