Rigatoni amb xixorrites, gratinats amb formatge de bola
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Ingredients
- 400 grams de rigatoni ( macarrons ratllats)
- Aigua
- Mantega
- Sal
- 400 grams de xixorrites
- Un tros de formatge de bola
- Sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
- Dos porros
- Una fulla de llorer
- Vi negre
- Nata líquida per muntar
- Oli d'oliva
Utensilis
Una safata refractaria rectangular
Uns estalvis
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Un wok gran
Una cullera de fusta
Un ratllador
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, un polsim de sal i una mica de mantega, posem a coure els rigatoni fins que estiguin cuits al "dente", i un cop cuits, els escorrem i els reservem.
Seguidament, en un wok gran, posem un raig d'oli d'oliva, i fregim els porros picats, juntament amb una fulla de llorer, i quan tot plegat esta ben fregit, hi afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i mig got de vi negre, i deixem que redueixi.
A continuació, hi afegim les xixorrites i deixem que coguin juntament amb el sofregit uns deu minuts, i tot seguit hi afegirem els rigatoni, i un got de nata líquida, ho remenarem amb una cullera de fusta, i deixarem que s'acabi de coure cinc minuts més, corregirem de sal, i seguidament ho abocarem a la safata refractaria untada amb mantega,i amb un ratllador, hi afegirem el formatge de bola, i sis nous de mantega, i tot seguit ho enfornarem a 180º, fins que el formatge estigui ben daurat, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
Notes
Si no trobem xixorrites, sempre ens les podem fer nosaltres mateixos.
Per fer les xixorrites, agafem: un tros de pernil dolç, un tros de pernil serrà, una tira de xoriç (xistorra), un tros de llonganissa seca, i amb un ganivet gran, ho piquem tot ben picat, i ja tenim les xixorrites a punt per fer servir per el plat que vulguem fer.
Comparteix aquesta recepta: