Rigatoni amb xixorrites, gratinats amb formatge de bola

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:

Ingredients

5 racions

Utensilis

Una safata refractaria rectangular
Uns estalvis
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
Un wok gran
Una cullera de fusta
Un ratllador

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, un polsim de sal i una mica de mantega, posem a coure els rigatoni fins que estiguin cuits al "dente", i un cop cuits, els escorrem i els reservem.
Seguidament, en un wok gran, posem un raig d'oli d'oliva, i fregim els porros picats, juntament amb una fulla de llorer, i quan tot plegat esta ben fregit, hi afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i mig got de vi negre, i deixem que redueixi.
A continuació, hi afegim les xixorrites i deixem que coguin juntament amb el sofregit uns deu minuts, i tot seguit hi afegirem els rigatoni, i un got de nata líquida, ho remenarem amb una cullera de fusta, i deixarem que s'acabi de coure cinc minuts més, corregirem de sal, i seguidament ho abocarem a la safata refractaria untada amb mantega,i amb un ratllador, hi afegirem el formatge de bola, i sis nous de mantega, i tot seguit ho enfornarem a 180º, fins que el formatge estigui ben daurat, i ja ho podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.

1h 10min

Notes

Si no trobem xixorrites, sempre ens les podem fer nosaltres mateixos.
Per fer les xixorrites, agafem: un tros de pernil dolç, un tros de pernil serrà, una tira de xoriç (xistorra), un tros de llonganissa seca, i amb un ganivet gran, ho piquem tot ben picat, i ja tenim les xixorrites a punt per fer servir per el plat que vulguem fer.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se