Cassoleta de patates a lo pobre amb brandada de bacallà gratinada
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Patates a lo pobre (les trobareu a les meves receptes)
- Brandada de bacallà (la trobareu a les meves receptes)
- Beixamel (la trobareu a les meves receptes)
- Formatge ratllat
- Mantega
4 racions
Utensilis
Una safata metàl·lica fonda pel forn
Quatre cassoletes de terrissa de mida mitjana
Una mànega pastissera sense el broc
Unes pinces pel forn
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, fem les patates a lo pobre com explico a la meva recepta, i un cop cuites, les reservem.
Tot seguit, fem la beixamel com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, fem la brandada de bacallà com explico a la meva recepta, i un cop feta, la fiquem a la mànega pastissera i la reservem.
A continuació, agafem les patates a lo pobre i fem una capa en el fons de cada cassoleta, i tot seguit amb la mànega pastissera amb la brandada de bacallà, fem una capa damunt les patates, i ho acabem amb una altre capa de patates a lo pobre.
Tot seguit, afegim una capa de beixamel al damunt, ho espolsem amb formatge ratllat un toc de mantega, i ho gratinem en el forn a 180º, fins que el formatge estigui ben daurat, i ja ho podrem servir a taula amb un plat a sota de cada cassoleta.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern La cuina dels gratinats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1740 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.