Parmentier de patata i bacallà gratinat
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Remenat
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un quilo i mig de patates
- La part blanca de quatre porros
- 500 grams de bacallà dessalat esqueixat
- Oli d'oliva
- Aigua
- Sal
- Nata líquida
- Nou moscada en pols
- 100 grams de formatge ratllat
5 racions
Utensilis
Una safata refractària
Uns estalvis
Una premsadora (passapurés)
Una cassola fonda metàl·lica
Una espàtula de fusta
Una paella gran
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb aigua i un polsim de sal, bullim les patates amb pell, fins que estiguin cuites, i un cop cuites, les deixem refredar.
Tot seguit les pelem, les passem per la premsadora, les fiquem a la cassola fonda, i les reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim els porros tallats a rodanxes juntament amb el bacallà dessalat i esmicolat, fins que tot plegat estigui ben fregit, ho afegim a la cassola amb les patates, i ho fiquem a foc baix, perquè es cogui tot plegat.
A continuació, amb el foc baix, afegim un got de nata líquida, corregim de sal, i hi afegim un polsim de nou moscada, ho remenem ben remenat, i tot seguit, ho fiquem a la safata refractària, ho repartim ben repartit, ho espolsem amb formatge ratllat pel damunt, i ho enfornem a 180º, fins que el formatge estigui ben daurat, i ja ho podrem servir a taula, amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels gratinats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2253 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.