Cassoleta de lletons de xai amb arròs "pilaf" gratinat
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Risotto
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Aigua
- Sal
- Pebre negre en pols
- 500 grams d'arròs tipus bomba Montsià
- 800 grams de lletons de xai
- Formatge ratllat
- Quatre alls laminats
- Oli d'oliva
- Dues cebes tendres picolades
- Cinc talls de cansalada fumada
- Dues caienes
4 racions
Utensilis
Quatre cassoletes de terrissa de mida mitjana
Una placa pel forn
Unes pinces pel forn
Una paella gran
Una cassola metàl·lica fonda
Un colador
Quatre plats plans amb un tovalló de paper
Elaboració
Primerament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim els lletons de xai salpebrats tallats a trossos menuts, els alls laminats i dues caienes fins que tot plegat estigui ben fregit, i un cop ben fregits, els repartim a les quatre cassoletes i ho reservem.
Seguidament, en una cassola fonda amb aigua i sal, bullim l'arròs fins que estigui cuit al "dente", l'escorrem i el reservem.
Tot seguit, en una paella amb un raig d'oli, sofregim la cansalada tallada en trossos menuts, i les cebes picolades, fins que tot plegat estigui ben fregit, ho barregem amb l'arròs escorregut, ho fiquem en una paella amb un raig d'oli, i ho saltem uns set minuts, i seguidament, cobrim els lletons de les cassoletes amb una capa d'aquest arròs, ho espolsem amb el formatge ratllat, ho posem a la placa el forn,i ho enfornem a 180º, fins que el formatge estigui daurat, i ja podrem posar les cassoletes cadascuna en un plat damunt un tovalló de paper, i les servirem a taula.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels gratinats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1726 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.