Macarrons a la Riojana
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 grams de macarrons
- Aigua
- Mantega
- Sal
- Tres cullerots de sofregit de tomàquet
- Una ceba picolada
- Una fulla de llorer
- Tres alls laminats
- Formatge ratllat
- Oli d'oliva
- Dues tires de xoriç(xistorra)
- 200 grams de tacs de pernil serrà
- Quatre talls de cansalada fresca tallada a tacs
- Un got de vi negre
4 racions
Utensilis
Una cassola metal·lica fonda
Una escorredora
Una cassola gran de terrissa
Uns estalvis
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda amb: aigua, una mica de mantega i sal, coem els macarrons fins que són cuits al "dente", els escorrem i els reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la cansalada tallada a tacs, el pernil tallat a tacs, el xoriç tallat a rodelles mitjanes, la ceba picolada, la fulla de llorer, i els alls laminats. Tot seguit, afegim el sofregit de tomàquet i el got de vi negre, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim els macarrons, ho remenem amb una espàtula de fusta, ho corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, tot seguit espolsem el formatge ratllat pel damunt els macarrons, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels macarrons Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1987 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.