Potatge d'hivern
Categoria:
Tipus de plat: Sopa
Típica de:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Quatre litres de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- 300 grams de cols de Brussel·les
- Dues patates mitjanes
- 100 grams de fideus del nº2
- 100 grams d'arròs tipus bomba
- 200 grams de cigrons cuits
- Sal
- Oli d'oliva
- Dues cebes tendres
- Una fulla de llorer
- Tres talls de cansalada viada tallats a trossos petits
- Tres tires de costella de porc tallades a trossos petits
- Mitja tira de xoriç (xistorra) tallada en trossos petits
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una sopera gran de porcellana
Un colador gran
Elaboració
Primerament, fem el brou de pollastre casolà com explico a la meva recepta i un cop fet, el colem i el reservem.
A continuació, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la costella de porc tallada en trossos petits, el xoriç, i la cansalada, juntament amb les cebes picades i una fulla de llorer.
Quan tot plegat és ben fregit hi afegim el brou, i deixem que arrenqui el bull a foc mitjà, i tot seguit hi afegim: les cols de Brussel·les tallades en quatres trossos, les patates tallades en quadres, l'arròs, els fideus i els cigrons, i deixem que vagi coent-se tot plegat fins que veiem que tot el conjunt és ben cuit, tot seguit corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure cinc minuts més, apaguem el foc, i deixem reposar cinc minuts, i ja ho podrem abocar a la sopera de porcellana, i ho servirem a taula acompanyada de sis plats fondos.
Comparteix aquesta recepta: