Potatge de cigrons amb bledes i ous picats
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres litres de brou casolà de pollastre
- 600 grams de cigrons cuits
- Sis ous bullits
- Quatre penques de bledes
- Sal
- Oli d'oliva
- Dos porros picolats
- Un cullerot de sofregit de tomàquet
- Pa fregit
- Julivert picolat
- Un all pelat
- Ametlles torrades
4 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una sopera de porcellana blanca
Quatre escudelles de porcellana blanca
Un cassó gran
Dos bols de vidre grans
Una batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda fiquem un raig d'oli d'oliva, i sofregim els porros fins que siguin transparents. Seguidament, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, el brou de pollastre i deixem que arrenqui el bull.
A part, netegem les bledes, les rentem ben rentades i les tallem a juliana ben fina i les reservem en un bol de vidre.
Seguidament, en un cassó amb aigua i sal, bullim els ous durant deu minuts i seguidament, els refredem, els pelem, els picolem i els reservem en un bol de vidre.
A part, amb la batedora elèctrica, fem una picada feta amb: pa fregit, julivert picolat, un all pelat, i un grapat d'ametlles torrades, amb una mica de brou de pollastre.
Un cop feta la picada, l'afegim a la cassola amb el brou, corregim de sal, i ja podem afegir-hi els cigrons, les bledes i els ous picolats. Ho deixem que s'acabi de coure tot plegat deu minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la sopera de porcellana i quatre escudelles.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina dels potatges Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3775 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.