Crema de garrofa
Ingredients
- Un litre de llet semidesnatada
- La pell d'una taronja
- La pell d'una llimona
- Una branca de canyella
- Tres cullerades soperes de farina de garrofa
- 60 grams de farina de blat de moro
- El rovell de dos ous
- Tres cullerades soperes de sucre morè de canya
Elaboració
Posem la llet, les pells de taronja i de llimona (quant menys blanc millor) i la branca de canyella en una olla al foc. Escalfem fins que arribi a bullir. Apaguem el foc i deixem que infussioni fins que es refredi. No posar a la nevera.
Una vegada refredat:
Coleu la llet i poseu-la en una altra olla. Agafeu un cullerot de llet i poseu-la en un bol. Hi afagiu els rovells d'ou, el sucre, la farina de garrofa i la farina de blat de moro. Ho barrejeu tot molt bé mirant que no quedin grumolls i ho afagiu a la resta de la llet seguint remanant. Poseu l'ola a foc mitjà i continueu remanant fins que veieu que comença a espessir. Quan veieu que té la textura de crema, apagueu el foc (quant més de temps estigui al foc, més espessa quedarà). Ara podeu omplir els platets o bols individuals on els servireu. Deixeu que es refredin i els poseu a la nevera. Servir fred.
Comparteix aquesta recepta: