Lluç al forn amb saltat de verdures i hortalisses
Categoria:
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 lluç tallat a supremes (que en surti un tall per persona)
- 1 manat d'espàrrecs verds prims
- 2 alberginies
- 2 carxofes
- 2 carbassons
- 1 pebrot vermell
- 2 cebes
- 1 pastanaga
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre
Elaboració
Pelem la ceba i les pastanagues. Piquem la ceba ben petita i les pastanagues en juliana.
Rentem els carbassons, albergínies i pebrot vermell i ho tallem en juliana i/o rodanxes partides en 4 meitats segons el tamany.
Traiem les fulles menys tendres de les carxofes i les tallem en grills.
En una paella gran hi posem oli i quan està calent la ceba ben picada. Quan porta uns 8 minuts hi afegim la pastanaga i carxofa, passats uns 8 minuts més hi tirem el carbassó, albergínia i pebrot (ho fem així ja que els temps de cocció són diferents). Ho remenem tot molt bé i ho deixem coure uns 7 minuts més. Un cop cuit, ho reservem.
Mentre fem les verdures i hortallisses, uns 15 minuts abans de la seva cocció, escalfem el forn a 220 graus. En una safata de forn hi posem oli i les supremes de lluç i les salpebrem.
Ho enfornem 10 minuts.
Cal vigilar que el peix no es cogui gaire. Amb 10 minuts n’hi ha de sobres.
Per muntar el plat:
En un plat hi posem una quarta part de les verdures i hortalisses que hem reservat i al costat una suprema de lluç per persona. Ja podem servir els plats.
Comparteix aquesta recepta: