Ceba caramel·litzada amb panses de Corint
Categoria:
Tipus de plat: Confitures
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre cebes de mida mitjana
- 200 grams de panses de Corint
- Sal
- Sucre
- Vinagre de Mòdena
- Vi negre
- Mel
- Oli d'oliva
Utensilis
Una paella gran
Un atuell de plàstic amb tapa
Una espàtula de fusta
Un cassó gran
Un colador fi
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua, escaldem les panses durant set minuts, i un cop escaldades, les escorrem i les reservem.
Seguidament, en una paella gran amb un raig d'oli,posem les cebes tallades en juliana ben fina, les espolsem amb un pessic de sal i un pessic de sucre, i a foc baix deixem que vagin coent-se.
Quan la ceba ja comenci a estar tova, hi afegim un raig de vinagre de Mòdena i un raig de vi negre, i deixem que redueixi.
A continuació, hi afegim un bon raig de mel i les panses, ho remenem amb l'espàtula de fusta, i deixem que s'acabi de coure fins que veiem que la ceba ja esta ben caramel·litzada, la posem en un atuell amb tapa, i quan ja estigui freda, la podem guardar a la nevera fins el moment que la necessitem.
Comparteix aquesta recepta: