Carxofes confitades amb encenalls de pernil ibèric
Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 6 carxofes
- 100 g de pernil ibèric tallat a ma
- Oli d'oliva verge
- Sal
- Pebre
Elaboració
Rentem les carxofes, treiem les làmines menys tendres, les partim pel mig i en fem grills d’entre 1 cm i 1,5 cm.
En una paella fonda, hi posem força oli. Hi afegim les carxofes tallades i mantenim l'oli fent bombolletes petites. Si és necessari abaixem el foc. No ha de fregir les carxofes, només les ha d'anar confitant. Penseu que l'oli bull a molt més de 100º, però ara no volem que bulli, perquè amb una temperatura de 100 º ja en tindrem prou perquè es facin. Les deixem uns 40 minuts, vigilant sempre que l'oli no es passi de temperatura.
Les escorrem i emplatem amb els encenalls de pernil per sobre.
Comparteix aquesta recepta: