Croquetes de l'Àvia Dolors
Categoria:
Ingredients
- 2 pits de pollastre (o pits de gallina)
- 1 ceba gran i tallada a trossos - 10 cullerades soperes de farina
- 1 litre de llet
- Sal
- 50 g de mantega
- 100 g de pernil salat del país
Utensilis
- 1 picadora (1-2-3)
- 1 paella
- 1 cassó
- 1 ganivet
- 1 cullera de fusta
Elaboració
1- Es dauren els pits de pollastre juntament amb la ceba. Es va remenant fins que quedi ben confitat.
2- Es pica tot amb la picadora 1,2,3. Cal vigilar que no quedi massa triturat.
3- En un cassó es posa la mantega i quan ja és líquida s'hi afegeix la farina i es donen unes quantes voltes. No s'ha de daurar.
4- Ara és el moment d'afegir-hi la llet freda i ja no es deixa de remenar amb el batedor de varetes manual.
5- Quan ja és cuit s'hi afegeix la carn picada amb la ceba. Es va remenant perquè no s'agafi al fons de la cassola fins que la pasta agafi consistència. Exploten com uns cràters. I fan plof! plof! Es deixa coure una mica més vigilant que no s'enganxi ni es cremi i es deixa refredar.
6- Un cop fred es fica a la nevera. Va molt millor per modelar les croquetes.
7. Es dona la forma de croquetes amb dues culleretes de cafè amb llet, es passen per ou i després per farina de galeta o pa ratllat i es fregeixen amb oli ben calent.
Notes
El nom de croqueta ve del idioma francès "croquette" que a la vegada ve de la onomatopeia "croc" "crec" "cric" que és el soroll que fa quan mengem quelcom cruixent.
Comparteix aquesta recepta: