Crema de carbassa i porros amb gingebre
Ingredients
- 250 g de carbassa
- 1 porro
- 3 alls
- 1 trosset de gingebre (tamany d’un all aproximadament)
- Aigua i sal
- Pols de cúrcuma
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració
Pelem la carbassa, la rentem i tallem a daus. Traiem la primera capa dels porros i els tallem a rodanxes. Pelem i tallem els alls.
Pelem i tallem el gingebre de la mida d'un all més o menys.
Posem un cassó o una olla al foc, amb una mica d’oli i hi afegim l’all, el gingebre i els porros, ho saltem uns 3 minuts.
Hi afegim els daus de carbassa. Ho cobrim amb aigua i ho salem al gust.
Quan comenci a bullir, abaixem el foc i deixem que bulli fins que la carbassa estigui cuita, uns 20 minuts (dependrà de la carbassa).
Un cop cuit, ho escorrem bé i ho triturem a la batedora amb una mica d'aigua de la cocció.
Té de quedar una crema fina i lligada.
Ja es pot servir amb un raig d’oli d’oliva verge extra, un polsim de cúrcuma i pebre negre.
Comparteix aquesta recepta: