Llenties guisades amb cansalada viada i xoriço
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 250 g de llenties
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 branca d'api
- 1 pebrot verd italià
- 3 grans d'all
- 1 tomàquet madur
- 200 - 250 g de cansalada viada
- 1 xoriço o dos
- 2 fulles de llorer
- Oli d'oliva
- Sal
- Aigua
Elaboració
El dia abans posem en remull les llenties.
Pelem la ceba i els alls. Ho piquem a daus petits. Rentem i tallem el porro, el pebrot verd i l'api.
Tallem la cansalada a trossos, els saltem en una paella i reservem.
En una cassola amb un raig d'oli, i sofregim la ceba, l'all, el pebrot verd i el porro.
Quan la ceba sigui transparent, hi afegim l'api.
Continuem la cocció uns minuts i hi fiquem el tomàquet ratllat. Ho remenem.
Hi afegim les llenties i les fulles de llorer. Ho cobrim amb aigua i ho coem a foc lent uns 45 minuts.
A mitja cocció, hi incorporem la cansalada i el xoriço trossejat.
Rectifiquem el punt de sal. Si cal, podem afegir-hi una mica més d'aigua durant la cocció.
Ja es pot servir.
Comparteix aquesta recepta: