Pastís de xocolata
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 170gr xocolata per desfer
- 4 ous
- 170 grs mantega
- 125 grs sucre
- 110 grs farina
- 1 cullaredeta llevat químic
- Cobertura
- 170 grs xocolata per desfer
- 110 ml nata per muntar
- 20 grs mantega (o margarina)
Elaboració
Fondre la xocolata amb la mantega.
Mentrestant batre els rovells amb el sucre.
Quan la xocolata estigui fosa afegir-la als rovells (que haurien de tenir un color blanquinós). Afegir-hi la farina i el llevat. Us quedarà una mescla espessa.
Muntar les clares a punt de neu (ho podeu començar a fer abans per reduir temps).
Un cop muntades les clares afegir-les a poc a poc a l'altra mescla amb moviments suaus. Aneu afegint les clares quan les anteriors ja estiguin incorporades.
El forn s'ha de preescalfar a 180 graus.
Posar una capa de mantega al motllo perque no s'enganxi.
Posar tota la mescla al motllo i cap al forn uns 35-40 minuts. Comprovar amb un escuradents que estigui fet abans de tjreure.
Cobertura:
Escalfar la nata fins que bulli. Afegir-hi la xocolata i remanar fins que es desfaci. Afegir la mantega i remanar fins que es desfaci.
Tirar-ho per damunt del pastís.
Notes
La cobertura no és necessària.
Es pot partir el pastis i posar-hi algun tipus de melmelada.
Comparteix aquesta recepta: