Gnocci de sèmola (Nyoquis)

Categoria:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

(Si es volen fer amb cua de gamba i xampinyons, abans que res s’han de picar ben fins i fregir aquests ingredients. Colar-los i reservar-los.)
Posar a bullir la llet junt amb la mantega i sal i pebre a gust. Quan arrenqui el bull, separar del foc, i, remenant constantment, tirar-hi la sèmola poc a poc.
Sense parar de moure la preparació, afegir la resta d’ingredients: el pernil dolç picat, (o les gambes i els xampinyons que hem reservat), el xerès i els rovells d’ou.
Ben aviat, comença a quedar espès. Llavors, deixar que es refredi una mica, i treure la massa de nyoquis del pot on s’ha fet, i estendre-la sobre el marbre de la cuina (evidentment ben net) previament humitejat amb aigua perque no s´hi enganxi.
Mullar-se un xic les mans amb aigua, i anar axafant la massa fins que quedi d’un gruix regular d’uns 1,5 ó 2 cms.
Quan la preparació és freda, es pot tallar en la forma que es vulgui. (Si es fa amb un motlle queda millor, peró es desaprofita més pasta que si s’en fan quadrats).
Els nyoquis ja són fets. Llavors es tracta de decidir amb quina salsa acompanyar-los. Una sugerència pot èsser de cubrir-los de bexamel i formatge ratllat, i gratinar-los al forn. (Queda molt bé si en la bexamel es sustitueix la llet per ½ de llet i ½ de brou de pollastre). També són bons banyats amb una salsa de carn, o una carbonara, etc. (Aquí entra en joc l’imaginació del cuiner).

15min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se