Gratinat de peix
Categoria:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 300 grs. de filets de lluç o llenguado, o halibut
- 200 grs. de cua de gamba
- 90 grs. de farina
- ½ litre de llet
- 75 grs. de formatge ratllat
- 100 grs. de mantega
- 1 cullerada sopera d’oli d’oliva
- Sal, pebre
- Nou moscada (opcional)
Elaboració
En un atuell un xic fondo es posa la mantega a fondre amb 1 cullerada d’oli d’oliva. S’hi sofregeix lleugerament el peix previament esqueixat i net de pell i espines junt a les gambes picades.
Quan està fregit (el peix està fregit quasi immediatament), s'hi posa la farina i, amb el foc baixet, es va remenant uns cinc minuts.
Llavors s’hi ha d’ajuntar la llet (una mica tèbia) i remenar continuament fins que quedi una bexamel espessa. (Uns cinc minuts més)
Salpebrar a gust, i, si es vol, afegir un pols de nou moscada ratllada.
Amb aquesta preparació, omplir unes cassoles individuals de forn (encara queda millor si s’utilitzen petxines de vieira). Finalment, espolsar per damunt el formatge ratllat, i gratinar fins que la superficie sigui daurada.
Servir ben calent
Notes
Si no us hi agrada el formatge de gratinar, es pot substituir per pa ratllat.
Comparteix aquesta recepta: